Εκδρομή στην Βάλια Κάλντα 15-16 Νοεμβρίου, Earth Explorer!

By | Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014 Leave a Comment


Μια χειμερινή εξόρμηση "θεραπείας" από τα κοινά έχει ήδη οργανωθεί...αυτό που μένει είναι μόνο η συμμετοχή μας , μετράμε μέρες!
 Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία ευελπιστούμε πως θα φέρει κοντά όλους εκείνους που αγαπούν την μοτοσυκλέτα και το ταξίδι γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές του τόπου μας.

 Συνολικά στο διήμερο θα διανυθούν 500 περίπου χιλιόμετρα και η διαδρομή περιλαμβάνει πολλές από τις ομορφιές της Βάλια Κάλντα της Πίνδου των  Τζουμέρκων αλλά και των Αγράφων.








Το οδοιπορικό θα έχει βιντεο-φωτογραφικό χαρακτήρα οπότε εκ των προτέρων ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη των Τρικάλων το Σάββατο στις 08:00 στο σημείο συνάντησης (Bulli's Cafe) το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
(θα είμαστε εκεί από τις 06:00 για τον πρωϊνό μας καφέ)



Ξενοδοχεία (Παρασκευή - Κυριακή)

Για όποιους επιλέξουν να έρθουν από Παρασκευή (και επιθυμούν να διαμείνουν και την Κυριακή το βράδυ) το ξενοδοχείο "Ληθαίον" μας κάνει τις εξής τιμές :


- Μονόκλινο 30 ευρώ/ημέρα
- Δίκλινο 40 ευρώ/ημέρα
- Τρίκλινο 45 ευρώ/ημέρα

(στην τιμή περιλαμβάνεται πρωϊνό σε μπουφέ και κλειστό πάρκινγκ για τις μοτοσυκλέτες).
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Όθωνος 16 στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο ποτάμι (πάνω από το παλιό ΚΤΕΛ) και μπορείτε να το δείτε στον χάρτη εδώ
Για κρατήσεις δωματίων θα πρέπει να επικοινωνήσετε οι ίδιοι στο τηλέφωνο 2431 020690 λέγοντας πως η κράτηση αφορά την εκδήλωση "Βάλια Κάλντα".



(Σάββατο) 

Για όσους επιλέξουν την πρώτη ημέρα του οδοιπορικού να μην μείνουν σε σκηνές το ξενοδοχείο "Αχελωίδες" μας κάνει την τιμή

- 30 ευρώ/άτομο
(στην τιμή περιλαμβάνεται πρωϊνό)
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο χωριό Καλλιρρόη και μπορείτε να το δείτε στον χάρτη εδώ
(για κρατήσεις δωματίων θα υπάρξει ενημέρωση σε λίγες ημέρες)



Σκηνή (Σάββατο)

Για όσους επιλέξουν να διαμείνουν σε σκηνή τα προτεινόμενα μέρη είναι δύο

εδώ και εδώ 
το πρώτο είναι στον Ι.Ν της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές σκηνές, είναι περιφραγμένο και υπάρχουν και δύο κτίσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση βροχής. Δυστυχώς από πολύ πρόσφατη επίσκεψή μας διαπιστώσαμε πως η βρύση έξω από τον Ι.Ν δεν έχει νερό. Το σημείο της κατασκήνωσης βρίσκεται 10-12 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο "Αχελωίδες". 



Το δεύτερο σημείο είναι έξω από το ξενοδοχείο "Αχελωίδες". Εκεί γίνεται προσπάθεια να μας παραχωρηθεί χώρος ώστε να στήσουμε της σκηνές μας. Υπάρχει άφθονος χώρος, μπάρμπεκιού ενώ για ότι επιπλέον χρειαστούμε (καφές, νερό, φαγητό) το ξενοδοχείο θα είναι στη διάθεσή μας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για όποιον μετανιώσει και δεν θέλει να διαμείνει σε σκηνή να κλείσει επιτόπου δωμάτιο. (η δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 86 ατόμων)



Χρήσιμες Πληροφορίες 

 Πιθανόν πολλά από αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω ήδη τα γνωρίζετε όμως καλό είναι να τα θυμηθούμε.

- Το οδοιπορικό θα πραγματοποιηθεί χειμερινή περίοδο. Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή, χιόνι, ομίχλη είναι κάποια από τα στοιχεία που ενδεχομένως να συναντήσουμε. Στον εξοπλισμό μας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε αδιάβροχα, δεύτερο ζευγάρι γάντια, στεγνά ρούχα, ισοθερμικά.
- Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Γι αυτό τον λόγο θα παρακαλούσαμε να τηρούνται οι ώρες αναχώρησης καθώς και οι κανόνες ασφαλούς οδήγησης με γκρουπ. Αν δημιουργηθεί παραπάνω από ένα γκρουπ θα υπάρχει group leader και σκούπα.
- Στα σημεία ανεφοδιασμού θα πρέπει όλοι να βάζουμε βενζίνη στις μοτοσυκλέτες μας ακόμη και αν έχουμε μεγάλη αυτονομία, Στα μέρη που θα κινηθούμε υπάρχουν πολύ λίγα βενζινάδικα.
- Σε όλους θα δωθούν χάρτες (Σάββατο πρωϊ) με τις διαδρομές του διημέρου καθώς και πληροφορίες αλλά και χρήσιμα τηλέφωνα.
- Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι θέλουν να κινηθούν ανεξάρτητα από τα γκρουπ αυτό είναι εφικτό. Θα υπάρχουν σημεία όπου θα γίνεται regroup. 
 - Η συμμετοχή σας στο διήμερο οδοιπορικό δεν απαιτεί χρηματική συμμετοχή πέραν των προσωπικών σας εξόδων (βενζίνη, φαγητό, διανυκτέρευση)
- Χρηματική συμμετοχή 5-7 ευρώ το άτομο για το φαγητό (σουβλάκια - λουκάνικα - πανσέτες - ψωμί) που θα προμηθευτούμε για το Σαββατόβραδο.
- Οι διαδρομές μπορεί να αλλάξουν μέχρι την ημερομηνία εκκίνησης ή κατά την διάρκεια του οδοιπορικού ανάλογα των καιρικών συνθηκών ή την κατάσταση των δρόμων όπου θα κινηθούμε.

- Περίπτωση μετάθεσης ή οριστικής ακύρωσης του οδοιπορικού ενδέχεται να υπάρξει αν κρίνουμε πως τα καιρικά φαινόμενα είναι τέτοια που θα θέσουν σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα.






Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας κάντε κλικ


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: